Széltolók 2011.02.13. 14:35

Gerle

Az elmúlt két évben Péter nagyrészt az észak-olasz Jochum & Nesler (JN) cégnek való fejlesztéssel, a mára három méretben kapható Randas-szal foglalatoskodott. Vannak viszont ötletek, amelyek a céggel való együttműködés során nem valósulhattak meg. Hogy ezek el ne vesszenek, úgy döntött, saját manufaktúrát alapít, melynek célja, hogy minden tudását beleadva igényes, széles körűen felhasználható, megbízható ernyőket gyártson, elsősorban megrendelésre.

Az első így létrejött kite a Gerle. 11.75 négyzetméteres, nyitott cellás, állítható állásszögű (depower) paplanernyő. Az első tesztek igen sikeresek voltak, a kite minden szempontból jól vizsgázott - Péter és az első megrendelő (Kálmán) nagy örömére :)

A méret és a forma meghatározásánál a hazai körülmények voltak a mérvadók. A kite tulajdonságai a legoptimálisabban 30-40kmh-s szélben élvezhetők. Elsősorban landboard-hoz ajánlott, de snowkite-hoz, buggy-hoz egyaránt jól használható. Péter a stabilitásra fektette a legnagyobb hangsúlyt. Depowerben, zeniten állva a kite feltűnően nyugodtan viselkedik, így olyan szituációkat, amikor a kite-ot épp nem használjuk, de nem akarjuk letenni (mint pl. a sílécek felcsatolása, vagy a cipőfűző bekötése), gond nélkül meg lehet oldani.

Elődjét, a JN Randas-t Péter a fejlesztés során a legváltozatosabb körülmények közt tesztelte szárazföldön, havon, sőt, vízen is, mindenütt kezes, ugyanakkor erőteljes, kite-élményt nyújtó eszköznek bizonyult.

A Gerle reményeink szerint a hazai kite-osok számára a körülmények leghatékonyabb kihasználását teszi lehetővé, hogy amikor az ember végre időt talál a kite-ra, minden szeles perce hasznosan teljen :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeltolok.blog.hu/api/trackback/id/tr432658046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása